Bolån med betalningsanmärkning 2018-07-02T22:16:23+00:00

Bolån med betalningsanmärkningar

Om man inte har ett fast jobb med en trygg ekonomi kan det vara svårt att få ta större lån så som bolån för att kunna köpa sig en bostad som man inte har råd att betala direkt från plånboken. Man kanske har ett eget företag, är frilansare, arbetslös eller har betalningsanmärkningar. Men är det så att man har en eller flera betalningsanmärkningar så är det inte omöjligt att få ta ett bostadslån längre då det är allt fler och fler banker och låneinstitut som kommer att hjälpa dig ta ett bostadslån trots att du har en anmärkning i hur du har skött din ekonomi och de avbetalningar som du har dragit på dig tidigare. Så man ska inte känna att hoppet om ett bolån är ute bara för att man har en betalningsanmärkning. Dock ska man vara beredd på att banken eller låneinstitutet kommer att granska dig extra noga och verkligen se till att du kommer att sköta ditt lån och dina avbetalningar den här gången till skillnad från förra. För självklart så kan du ha ändrat dig och du kommer att sköta ditt lån utan några anmärkningar den här gången. Har man en stabil ekonomi så är det inga problem.

Du som söker bostadslån med betalningsanmärkning i registret kan vinna på att söka till så många banker som möjligt som lånar ut till dig med anmärkningar. För man kan inte räkna med att banken kommer att låna ut till dig bara för att de gör en bedömning och kollar hur det skulle se ut om de skulle låna ut till dig. Eftersom att bedömningen av din nuvarande och framtida ekonomi ligger som grund till deras beslut så kan du både få avslag och grönt ljus. Men att ha kollat upp med fler än en bank är alltid en god idé då det inte alls är säker att man får godkänt för ett bostadslån, alltså ett lånelöfte hos den första eller kanske inte ens den andra banken man går till. Och precis som när man ska ta ett bolån utan betalningsanmärkningar så är det alltid bra att kolla vilken bank som har det bästa erbjudandet för just dig. Det handlar om avbetalningsplan, hur högt belopp du kommer att få ett lånelöfte om och annat som kan vara till både fördel och nackdel för dig och din ekonomi.

Just när det kommer till räntan vid avbetalningen så är ett högre belopp på räntan något som du får räkna med om du har betalningsanmärkningar. Du kanske har tur och hittar en bank som har en lägre ränta på bolån än andra. Men är det så att man har någon anmärkning så har man lite striktare regler och lite mindre förmåner när det kommer till lån hos banken. Har man skötts sin ekonomi felfritt så ska man inte behöva betala allt för höga räntor. Men bara för att man har en betalningsanmärkning behöver det inte betyda att man inte kan sköta sin ekonomi i dagsläget. Men konsekvenserna är något man får leva med ända tills anmärkningarna makuleras och försvinner från ditt register som det gör efter några år. Så vet du med dig att du har betalningsanmärkningar men är ute efter ett bolån så har du stora möjligheter att få ett bara du lägger energi på att hitta en bank eller ett låneinstitut som känner sig trygga med att låna ut till dig, sen är det bara att köra i vind och hitta den bostad som man söker.